Zuurgraat meet strips

Zuurgraad lichaam » pH - meetstrips zuurgraad,

Met onze pH-meetstrips kun je eenvoudig zelf de zuurgraad van urine en speeksel bepalen, door de meetstrip even in de urine of het speeksel te dompelen.

pH Meetstrips 100 stuks zijn te koop bij Restart voor 14,50 excl verzendkosten

Met deze pH-meetstrips kunt je eenvoudig de zuurgraad van jezelf meten door de meetstrip even in uw urine of speeksel te dompelen. De pH is direct af te lezen en zeer nauwkeurig te bepalen met behulp van twee verkleurende strips. Nauwkeuriger dan andere meetstrips, die meestal slechts één verkleurende strip hebben. Deze meet -strips  zitten in een handig vochtafsluitend doosje en kunnen overal mee naartoe genomen worden.

De meting zelf:
Doop bij voorkeur de strip (alle kleurblokjes) kort in de urine of houd deze onder de urinestraal en wacht 40 sec. voor je de strip afleest. De kleurblokjes verkleuren wanneer deze in contact komen met een zuur of base. Aan de hand van de verschillende tinten kan bepaald worden hoe zuur of basisch de vloeistof is. Vergelijk daarom de beide kleuren op de strip met die op het doosje. De combinatie die het best overeenkomt is de gemeten pH. Is de pH lager dan 7, dan spreken we over zuur, 7 is neutraal, boven 7 is basisch. Voor het lichaam is het na te streven rond of boven pH 7 te komen, daarin gaan de lichaamsprocessen het best. Test u liever via het speeksel, spuug dan even in een bekertje en dompel hierin de pH-meetstrip.

Om een goed beeld te krijgen meet u een week lang de pH-waardes van uw urine. Meet deze voor het ontbijt, midden op de middag en midden op de avond. Meet niet direct na een maaltijd, omdat dit de zuurgraad altijd iets naar beneden haalt. Ochtendurine kan een lagere pH-waarde hebben (tussen 5,5-6.0) omdat de nieren tijdens de nacht veel zuren gefilterd hebben. Gebruik daarom de tweede lozing. Overdag zou de pH boven de 7 moeten liggen.

Houd de resultaten in een tabel bij, zeker bij een detoxkuur. Een goede detoxkuur zal de pH van de urine laten stijgen tot 7 a 8. Een pH onder de 7 is zuur te noemen en een indicatie voor verzuring of ziekte. 

Meer over pH waardes en metingen:
Een goede zuurgraad in het lichaam is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Een niet optimale zuur/base-balans kan leiden tot allerlei ziekten, waaronder problemen met spieren, botten en gewrichten.

Wat kunt u doen om de pH te verhogen?
Voed uzelf met vochthoudende producten zoals heel veel groenten, fruit en kruidenthee. Ook is het raadzaam veel water te drinken. Kijk eens naar onze  3 stappenplan voor het 4 weken succesplan met 7x7 thee, Wurzelkraft en Meinebase.
U zult zien dat de waarden stijgen.