Darmspoeling set

Uitleg Darmspoelingset;

De darm is belangrijk voor de optimale opname van voedingsmiddelen, voor het immuunsysteem en voor onze psyche. De levensstijl, dus het samenspel van voedingswijze, het drinkgedrag, te weinig beweging, medicijnen en stress, heeft een aanzienlijke invloed op de spijsvertering. Wie problemen heeft met de spijsvertering, heeft veel te lijden. De darmspoeling biedt hier een eenvoudige en effectieve ondersteuning van de natuurlijke darmverzorging en is al lang een beproefd huismiddel.

De darm is het belangrijkste orgaan voor wat betreft het uitscheiden van gifstoffen en stofwisselingen van ons lichaam. Door een inloop word de darm gereinigd en bevrijdt van restafzettingen, waardoor de darmen beter gaan werken.

Bij darmproblemen zoals verstopping of een opgeblazen gevoel, maar ook speciaal bij vastenkuren,
beschik je hiermee over een goede behandelmethode zonder schadelijke bijwerkingen.

Om ons echt goed te voelen zouden we een tot twee maal per maand met het P.Jentschura inloop apparaat moeten reinigen zonder schadelijke beperkingen. Het is een weldaad voor de darm.

Voordelen van regelmatige basische inlopen:
- Eenvoudig in het gebruik
- Natuurlijke en zachte reiniging van de dikke darm
- Ideale begeleider tijdens het vasten
- Van oudsher beproefde, natuurlijke geneesmethode

Extra voordelen bij de sapvastenkuur;
-
Voorkomt of hersteld hoofdpijn en misselijkheid
- Reinigd de darmen optimaal omdat deze leeg zijn
- Geeft een extra schoon en daardoor ook helder gevoel in het hoofd
- Zorgt voor het beste resultaat na de sapkuur
- Meer energie tijdens maar vooral na de sapkuur

Wat heb je nodig voor een inloop darm (of een vagina) spoeling:

- Het P.Jentschura inloopapparaat
- 1 liter 7X7 thee 
- 1 afgestreken theelepel  MeineBase badzout

Tip: voor de darmspoeling kan je namelijk ook in plaats van water op lichaamstemperatuur ook de 7x7 Kruidenthee op lichaamstemperatuur worden gebruikt. Met een afgestreken theelepel MeineBase. 

Zo voer je een inloop uit met het P.Jentschura inloopapparaat:
1. Het inloopapparaat klaarmaken door de gummieslang te koppelen aan de plastic pot, aan het einde van de slang de afsluitklem aanbrengen en aan deze afsluitklem het eindstuk bevestigen. (Mogelijk zijn de uiteinden van de slang nog niet soepel, bij eerste gebruik de twee uiteinden van de bruine slang even onder een warme kraan zacht laten worden). 
2. Een liter 7X7 kruiden thee klaarmaken en tot beneden lichaamstempertauur laten afkoelen. Voeg daaraan een afgestreken theelepel Meine Base badzout toe en roer dit enkelen keren om. Wanneer de thee klaar is, vul je er de beker mee.
3. De anus of het eindstuk insmeren met een beetje vaseline of gewoon kokosolie.
4. Ga op de badhanddoek liggen, het maakt niet uit of je op de buik, de rug of de zijde ligt. Het gevulde inloopapparaat moet wel hoger geplaatst zijn.
5. Het doorzichtige buigzame inloopstuk langzaam invoeren en vervolgens de afsluitklem openen. Nadat de vloeistof ingelopen is, verwijder je het inloopstuk en zet je het inloopapparaat opzij.
6. Daar de thee mogelijk ver in de darmen gelopen kan zijn, voer je de kaarshouding uit. Na het uitvoeren van deze oefening masseer je de buik en voer je een rol rechtsom uit. Masseer opnieuw de buik, voer weer een kaarshouding uit en doe een rol linksom. hou dit ritme gedurende 7 à 10 minuten vol.
7. Deze oefeningen dienen zolang door te gaan tot je een duidelijke druk ervaart op de sluitspier. Wordt de druk op de sluitspier zeer sterk dan stop je met de oefeningen en ga je naar het toilet.

Een klysma is zeker een "must have" tijdens en na de sapvasten kuur. Je bent dan niet alleen je darmen aan het ledigen, maar ook reinig je de kronkelende darmen aan de binnenzijde op een zeer zachte manier. Dit geeft niet allen schone darmen waardoor deze de gezonde voedingstoffen, vitaminen en mineralen beter op kunnen nemen maar ook weer een helder hoofd.
Zelf gebruik ik de darmspoeling een of tweemaal per maand het is een weldaad voor je darm, een echte aanrader dus. Zeker als de darmen leeg zijn zoals bij sapvasten of mild –vastenkuur, schoner als dan kun je ze niet krijgen.

Een betere Darmreiniger als P.Jentschura van Restart heb ik nog niet gevonden, deze is stabiel, sterk en makkelijk te reinigen. Waardoor deze ook lang mee gaat. Als je nog geen Klysma hebt zou ik je ook aanraden deze bij Restart pas aan te kopen bij je aankomst voor je sapvasten kuur. Kosten hiervan zijn 22,00 compleet, of compleet extra incl. 10 zakjes 7x7 thee, en een potje van 75 gr. MeineBase zout 32,50, en een tropical oil.

TIP 1:
De massage van het onderlichaam zal nog aangenamer zijn wanneer je de buik eerst insmeert met een massageolie. Aan deze olie kun je een paar druppels etherische citroenschilolie aan toevoegen. Bij winderigheid is kummelolie aan te bevelen.

TIP 2:
Bij de eerste inloop is er waarschijnlijk minder dan 1 liter vloeistof nodig. Zo gauw de druk onaangenaam wordt, moet je het inloopventiel sluiten.
Probeer echter bij latere inlopen om op de hoeveelheid van 1 liter te komen.

Voorkom mogelijke fouten bij het uitvoeren van de inloop:
Als je weerstand ondervindt bij het inbrengen van het inloopstuk forceer dan niet, haal het er weer uit en probeer langzaam opnieuw.

Plaats het inloopstuk niet in het rectum, maar verder in de darm.
Anders ga je al bij het begin van het inlopen een sterke behoefte hebben om te ontlasten.

Laat de vloeistof niet te snel inlopen.
Het inloopstuk moet je na ieder gebruik uitkoken.

Toebehoren inloopapparaat:
1. Darmspoelings-/irrigatiebeker
2. Darmspoelingsslang/afvoeraansluiting
3. Afsluitkraan
4. Klisteerbuis met binnenschroefdraad
5. Flexibel hulpmiddel voor de darmspoeling
6. Buisje met binnenschroefdraad voor de vaginale spoeling