Halotherapie

TURBO Halo -zout -magnesium -kleuren en alpha golven Therapie

Niet iedereen heeft de tijd om te dobberen op mineraalrijke zeeën! 

De voordelen van Turbo Halozout en -magnesium -therapie
Geen last meer van vastzittend slijm, nies-aanvallen, ontstekingen in uw keel of (bij)-holtes, door ‘gewoon goede lucht in te ademen’. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Ware het niet dat Restart-Retouch de oplossing voor deze klachten en vele andere gezondheidsvoordelen aanbied met de Turbo Halotherapie in een privé kamer voor maximaal 4 personen.  

Halotherapie, ook bekend als zouttherapie, is een alternatieve vorm van behandeling die betrekking heeft op het ademen van zoutdeeltjes in een behandelkamer. Het wordt vaak gebruikt om ademhalingsproblemen te verlichten, maar het heeft ook andere voordelen voor de gezondheid. Hier zijn enkele van de voordelen van halotherapie:

Verlichting van ademhalingsproblemen: Een van de belangrijkste voordelen van halotherapie is de verlichting van ademhalingsproblemen, zoals astma, allergieën, bronchitis, en sinusitis. Door het inademen van de zoutdeeltjes kan het slijm in de luchtwegen worden verminderd en kunnen ontstekingen worden verminderd, wat kan leiden tot verbetering van de ademhaling.

Verbeterde huidgezondheid: Halotherapie kan ook helpen bij het verbeteren van de huidgezondheid. Het zout kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de regeneratie van nieuwe cellen. Het kan ook helpen bij het bestrijden van acne en eczeem en verlichting geven bij psoriasis.

Verminderde stress en angst: Het inademen van de zoutdeeltjes kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kan het zenuwstelsel kalmeren en het lichaam helpen ontspannen.

Verbeterde slaap: Halotherapie kan ook helpen bij het verbeteren van de slaap. Het kan de ademhaling verbeteren en het lichaam helpen ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en een goede nachtrust te hebben.

Verbeterde immuniteit: Het inademen van de zoutdeeltjes kan ook helpen bij het versterken van het immuunsysteem. Het kan de witte bloedcellen helpen om infecties en ziekten te bestrijden, waardoor het lichaam beter in staat is om gezond te blijven.

Naast dat je beter en vrijer kunt ademhalen, is zouttherapie goed voor vele gezondheidsklachten. Ben je benieuwd of halotherapie verlichting kan bieden bij jouw gezondheidsklachten? Halotherapie wordt onder meer toegepast bij: 

Astma                                                   COPD

Hooikoorts (en andere pollen)                  Luchtwegallergieën

Sinusitis                                                 Benauwdheid

Eczeem                                                  Psoriasis

Bronchitis                                              Keelontsteking

Holteontsteking (bijholteontsteking)         Cystric Fibrosis

Oplossen van slijm in longen                    Rokershoest

Long covid klachten                                Longemfyseem

Beter gehoor (daardoor minder gevoeligheid voor tinnitus)

Huidreiniging (o.a. jeugdpuistjes)             Stress

Onrust                                                   Vermoeidheid

Burn-out klachten                                   Verdriet  (zie referentie Marieke)

Vermindert snurken en slaapproblemen    Betere sportprestaties

Betere kwaliteit van leven

Wat is zouttherapie?
De fijne zoutdeeltjes die worden verneveld in de zoutkamer zorgen er voor dat die rechtstreeks in de luchtwegen terechtkomen. Het zout reinigt de luchtwegen, desinfecteert de bacteriën en hydrateert jouw longen. Zouttherapie is een volledig natuurlijke manier. De therapie heeft geen bijwerkingen.

De zoutgenerator verspreid microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. De lucht wordt gefilterd zodat pollen en fijnstof buiten worden gehouden. De zoutdeeltjes komen in de luchtwegen en longen terecht wanneer je inademt. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner en maakt het makkelijker slijm samen met ziekteverwekkers en vuil af te voeren. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen. Door het inademen van minuscule zout deeltjes verwijdert het slijm uit de diepste plekken van je longen, uit de zogenaamde alveoli.

Als zout in aanraking komt met een bacterie of een virus, trekt het zout het vocht eruit waardoor deze het virus niet verder kan ontwikkelen.

Daarnaast is gebleken dat er na blootstelling aan de huid van het micro-zout verbetering kan optreden bij huidklachten als Acné, Eczeem en Psoriasis. Het zout werkt zuiverend en heeft een helend effect op oneffenheden en (jeugd)puistjes.

Hoe werkt het voor de huid?
De microdeeltjes beïnvloeden de beschermende laag en haren van de huid, dit bied helende en esthetische voordelen voor de activiteiten van de huidcel-ion kanalen. Het proces van de elektrofysiologische activiteiten resulteert in pH-normalisatie, reparatie en regeneratie. Verder activeren de microdeeltjes zout een circulatie van de cellulaire membraamactiviteit die de algehele gezondheid van de huid verbetert. Zoutdeeltjes met een negatieve elektrische lading komen in contact met het huidoppervlak en veroorzaken elektrische stimulatie van de huidcellen, wat een belangrijk proces is voor de huidverjonging.

Waarom wij met een Turbo Halotherapie generator werken?
In onze huidige maatschappij besteden we vaak te weinig tijd aan onze gezondheid. Mede omdat het vaak veel tijd vergt en ons doorzettingsvermogen het dan laat afweten. Met de Turbo Halotherapie generator bij Restart-Retouch bespaar je veel tijd. Omdat een sessie maar minimaal 4 minuten tot maximaal 20 minuten duurt. Afhankelijk van uw vooruitgang. De Turbo Halotherapie werkt korter en krachtiger en werkt langer door! Het vloeibare mineralen zout is 99% schoner.


“ Zout verdiept, Magnesium verwijdt.”

Bij onze Turbo Halotherapie kun je naast zout ook het magnesium toe laten voegen!
Wat houdt dit in?
Het woord zegt het al. In de kamer zul je buiten het zout ook minuscule deeltjes magnesium inhaleren.
Zout verdiept en Magnesium verbreed en gaat dieper.

Magnesiuminhalatie wordt ingezet als ondersteuning bij:

- Astma
- Stress/ burn out
(Het inademen van de magnesium kan helpen bij het verminderen van stress en angst.    
  Magnesium kalmeert het zenuwstelsel en helpt het lichaam ontspannen)
- Aderverkalking
- Slaapstoornissen
- Spierkrampen (ook nachtspierkrampen)
- Migraine / zware hoofdpijnen
- Zwangerschap / borstvoeding gevende vrouwen
- Intensief sporten
- Overgang opvliegers, hormoonbalans
- Onrustige, pijnlijke, gevoelloze benen/tenen (tijdens overgang)

Onder deze aandoeningen / omstandigheden heeft je lichaam baat bij meer inname van het mineraal magnesium.

De magnesiuminhalatie is een 100% veilige therapie.

Kom langs en ervaar zelf!
De Halotherapie privé ruimte bevindt zich op de benedenverdieping van Hotel NOBIS bij het zwembad en de sauna, dit is een afsluitbare verwarmde ruimte. Waar je gewenst ook ongekleed kunt verblijven (noodzakelijk bij huidaandoeningen).

Waarom Kleuren therapie in de ruimte? Als we worden blootgesteld aan een specifieke kleur, reageren onze lichamen op de frequenties van die kleur. Deze frequenties kunnen bepaalde chemische reacties in ons lichaam activeren, waardoor het natuurlijke genezingsproces wordt gestimuleerd. 

Waarom Alpha golven therapie in de ruimte? Alpha golven genezen schade in het lichaam, hersenmassage terwijl je slaapt/rust verbeter je geheugen.

Turbo Halo -zout en -magnesium (magnesium tegen extra vergoeding) -kleuren en alpha golven Therapie
In de privé ruimte bevinden zich 2 behandel -ligbanken en 2 losse -stoelen.

Een eenmalige sessie voor 1 persoon   29,99 
Een eenmalige sessie voor 2 personen 24,50 p.p.
Een eenmalige sessie voor 3 personen 2 maal 23,50 p.p. en 3de persoon 17,50 
Een eenmalige sessie voor 4 personen 2 maal 23,50 p.p. en 3de en 4de persoon 17,50 p.p.

Persoonsgebonden 10 strippenkaart bij alleen gebruik van de Halotherapie ruimte 239,90
Persoonsgebonden 10 strippenkaart bij gezamenlijk gebruik van 2 personen 179,90 p.p.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Bij kinderen tot en met 12 jaar is een ouder als begeleiding van 1 volwassene inbegrepen.

Voor optimaal en blijvend resultaat is frequenteren aan te raden.
Afhankelijk van uw klachten/ situatie.

Mogelijk extra te boeken tijdens de Halotherapie sessie:

Magnesium laten toevoegen aan het zout in de halogenerator kost 5 euro extra per sessie.

Magnesium kristal voetenspa 20 min.                                         € 19 pp
Het Magnesium voetbad kan alleen in zithouding worden toegepast voor max 2 personen.

Ademhalingssessie onder begeleiding,
Voor en tijdens de vrijgave van het zout (en magnesium) van de Halogenerator, ademsessie duur 10 min. Totaal verblijf 25 min.
1 persoon per sessie             11,-
2 personen per sessie           7,50 pp
3 personen per sessie           6,-   pp
4 personen per sessie           5,-   pp
Deze ademhalingstherapie vindt zittend plaats op een krukje of stoel boven de Halogenerator.

Klik HIER voor de huisregels van Haloterapie.

De geschiedenis van de Turbo Halotherapie;

Het mineralenzout van de Turbo Halotherapie komt niet van het berg Himalaya gesteente.
Maar dit mineraalrijke zout word gewonnen uit de grotten van de oude zeeën. Hier zijn prachtige foto’s van te vinden o.a. van Wieliczka bij Krakau. Omdat de mensen die deze mineralen zouten wonnen uit de grotten nooit of zelden ziek waren is men gaan onderzoeken hoe dat kwam. En natuurlijk kwam men tot de conclusie dat zij gewoon dagelijks gezonde en mineraalrijke lucht in ademden.

 

En om dit mineraalrijke zout zo schoon mogelijk te krijgen, heeft men het eerst vloeibaar gemaakt zodat ze het voor 99 % schoon kunnen krijgen. Er blijft praktisch helemaal geen vuil meer in het zout achter. En zo kunnen wij het nu via de Turbo Halogenerator inademen.
En heeft men daar maar een paar minuten voor nodig om voldoende in te ademen. Zoals de mensen die daar dagelijks in de zoutgrotten werken en deze gezonde lucht kunnen inademen.

Op deze werkwijze heeft men in het labratorium ook het Magnesium vloeibaar gemaakt en gezuiverd en deze word op de zelfde wijze verspreid in de Halotherapie ruimte.
Men ademd de fijne nevel van de mineralen tot diep in de longen in. Waar deze uitermate goed hun werk kunnen doen en genezingsprocessen op gang kunnen zetten.

Effecten van Halotherapie

Het kan zeven tot achtentwintig dagen duren voordat de effecten van de halotherapie werking worden waargenomen. Het verschilt enorm; sommige mensen ervaren de weldadige werking al binnen een paar uur. De gezuiverde lucht van de halotherapie heeft een positief effect op allerlei klachten. Vastzittend slijm wordt opgelost en verlaat het lichaam op een natuurlijke manier, ontstekingen slinken, verkoudheden lossen op, oren gaan weer open, mensen ervaren extra lucht en hebben meer energie. De resultaten liegen er niet om. We krijgen veel positieve respons van gebruikers. Eén van de mooiste omschrijvingen was dat het apparaat de kwaliteit van leven had teruggegeven. Daar doen we het voor!