Vasten kuren informatie

VASTEN KUREN BIJ RESTART MEER CONFORM VOOR MINDER GELD!

Wat is een vasten kuur?
Wij eten teveel, te snel en vaak ook bewerkt voedsel. Je spijsverteringsysteem wordt door stress overbelast. Met een vastenkuur verwijder je opgehoopte afvalstoffen uit je lichaam door middel van vasten. Het wordt ook wel detoxen (detoxificatie = ontgiften) genoemd. Je spijsvertering komt stil te liggen en de groente- en fruitsappen zorgen dat je toch voldoende voedingsstoffen, mineralen en vitamines binnenkrijgt. Je lichaam is jouw meest loyale partner en krijgt de rust en tijd zichzelf te reinigen. Bij sapkuren werkt RESTART o.a. met sappen volgens de "slow juice" methode. Dat staat garant voor lekkere en gezonde sappen!

Mag iedereen vasten?
Iedereen die gezond is kan zonder problemen zelfstandig met een vastenkuur beginnen. Stel het vasten nog even uit als u net een ziekte achter de rug heeft en nog in de herstelperiode zit of wanneer u onlangs geopereerd bent en narcose of medicijnen nog een belangrijke rol kunnen spelen. Wie wil vasten ter verlichting van chronische klachten mag dat slechts onder deskundige begeleiding doen. Er zijn een aantal situaties, waarin een vastenkuur zonder toestemming van een arts af te raden is:
* kinderen en bejaarden
* zwangerschap en borstvoeding
* diabetes
* ziekten van hart en/of bloedvaten, lever of nieren
* acute infecties
* kanker
* oververmoeidheid
* psychiatrische ziekten, zoals depressiviteit
* schildklieraandoeningen
* jicht
* longaandoeningen

Waneer vasten kuren?
Vasten kuren doe je voor jezelf. Dat kan als je er helemaal doorheen zit of wanneer je jezelf wilt resetten. Wanneer je vastzit in oude patronen en jezelf weer terug wilt vinden. Of als je tegen een burn out aan zit en jezelf wilt verlossen van stress. Het is ook een goede start voor gezonder en bewuster leven en eten, als kickstart om af te vallen, om nu eindelijk eens te stoppen met roken en als remedie tegen (voedsel) allergieën. Het advies is om 2x per jaar jezelf deze onderhoudsbeurt te gunnen.

Fitter en Vitaler
Vasten is verkwikkend en geeft je nieuwe energie. Je uiterlijk gaat erop vooruit en het brengt je weer in goede conditie. Het heeft niet alleen lichamelijk effect maar ook mentaal. Daarom zijn vasten kuren ook een prima middel voor andere doelen zoals patronen doorbreken, een nieuwe start maken, ontstressen of je accu opladen. 

Wetenschappers en artsen bevestigen: gezondheidswinst door vasten

Ik wist het natuurlijk al lang, maar in het programma Dokters van Morgen uitgezonden op NPO 1 op 8 oktober 2019 om 21.25 uur is een wetenschappelijk pleidooi gehouden voor vasten.

Voor het geval je het niet gezien hebt, heb ik de belangrijkste conclusies voor je samengevat: 

* de bloedwaarden verbeteren
* bloedvervetting neemt af
* het slechte cholesterol neemt af
* het goede cholesterol neemt toe
* de bloedsuikerspiegel en insulinespiegel verbeteren
* gewicht plus buikomvang neemt af
* minder kans op hart en vaatziekte en diabetes
* vitaliteit neemt toe
* slaap verbetert
* ontstekingswaarden dalen
* bewezen effect op reumatoïde artritis en andere reumatische aandoeningen

"Werkt verjongend in je welzijn, gezondheid en uiterlijk"

Afbouwen voor het kuren
Voordat je aan de kuur begint, krijg je van ons een afbouwadvies. Je moet namelijk een week, toch minimaal 5 dagen van te voren minderen of stoppen met het nuttigen van bepaalde producten. Aan het eind van de kuur krijg je een opbouwadvies waarmee je je spijsvertering weer op gang helpt.

Persoonlijke begeleiding
Je wordt persoonlijk begeleid tijdens de hele vasten kuur. Je begeleidster adviseert je en is je steun en toeverlaat tijdens de kuur. Door de persoonlijke begeleiding wordt je gedurende de dagen voldoende en goed gestimuleerd om het doel te bereiken. "Veel bewegen, licht sporten, heerlijke massages en pakkingen ondergaan. In het gevulde programma is ruimte voor alternatieven. “Wij geven u een vasten kuur op maat.”

Inspirerend in Asten zijn;
Tijdens het vasten kun je naar wens gebruik maken van aangeboden faciliteiten van RESTART. Zodat je lichaam en geest alle aandacht geeft die ze verdienen. Asten en Someren hebben mooie en natuurrijke accommodaties die uitnodigen om weer tot jezelf te komen. Je kunt er heerlijke wandelingen in de mooie natuur en aan het water maken. Of genieten van uitstapjes in de omgeving.

Darmen en parasieten de jaarlijkse grote beurt
Het belang van gezonde darmen is vaak bepalend hoe goed je, je voelt en ik hoop van harte dat je na deze vasten kuur aan den lijve hebt ondervonden hoe goed het voelt als ze optimaal kunnen functioneren.

Wij adviseren voor een echt goede darmreiniging om ook de parasieten te verwijderen minimaal een maal per jaar een intensieve darmreiniging te doen. Want ben je bijvoorbeeld een echte sushi eter of eet je vaak rauwe vis of vlees dan kan dat nogal wat huisdieren verzorgen in je darmen. Wij adviseren je tijdens je detox kuur wat je hiervoor kunt doen.

Nog even over de parasieten. Vergis je niet, het merendeel van de westerse bevolking heeft last van parasieten. Je kunt deze krijgen via kraanwater, voedsel, vliegen in huis, zandvliegen, muggen, via seksueel contact, rauwe vis en rauw vlees en je kunt ze zelfs opsnuiven via de neus. Parasieten kunnen voor allerlei problemen zorgen, maar ook vele vage klachten veroorzaken. Sommigen gevallen van zwaarlijvigheid en depressie kunnen zelfs te wijten zijn aan het hebben van huisdieren in je darmen! Er zijn wel zo’n 130 verschillende soorten, dus niet alleen maar de lange lintworm. Wanneer je een bakje filet americain een minuutje of twee in de magnetron zet dan zie je dat de parasieten eruit kruipen…misschien een experimentje waard.

Klysma?
Bij veel mensen bestaat onterecht een verkeerd beeld over detoxen/vastenkuren ("Patty Brard-effect"). Heel kort: een klysma of darmspoeling is niet direct noodzakelijk als je een vastenkuur doet, maar het kan wel en is ook zeker aan te bevelen. Je krijgt dan een set en uitleg zodat je dit zelf in alle rust in je hotelkamer kunt doen. (deze is ter plekke te koop voor € 22,-) Deze Klysma is zeer duurzaam en handig in gebruik, en ik adviseer deze ook thuis te blijven gebruiken. Heb je zelf al ooit eerder een klysma aangekocht kun je die natuurlijk meenemen.
 

Wil je graag begeleid worden bij de Klysma -darmspoeling?
Dan is dit tegen vergoeding mogelijk na aankoop van het klysma set deze blijft dan natuurlijk je eigendom. Tijdens de sessie lig je op een verwarmde en kantelbare behandelbank, dus dan worden de bewegingen voor je gedaan. En de po -stoel staat langs de behandelbank, mocht je de toilet niet halen. Dit werkt voor vele makkelijk en vertrouwd, als je het niet zelf aan wil gaan in je hotelkamer.
Een darmspoel sessie kun je vooraf boeken voor een weekend b.v. 2 maal en een midweek b.v. 3 maal. Vaker mag natuurlijk altijd. Bij 10 dagen het aantal sessies in overleg. Een darmspoeling sessie onder begeleiding kost dan 50,- De aankoop van de Klysma is eenmalig. Denk er wel aan om deze sessies bij of meteen na je reservering door te geven.

“Begin tijdig met de Klysma om crisissen te voorkomen of te beperken tijdens het vasten”
Advies een dag na de darmlediging ofwel vanaf de tweede dag, minimaal eenmaal p/d.

Kan ik ook Mildvasten en Wat is een Mildvasten kuur?
Jazeker kan dat, echter krijgt je spijsvertering minder rust dan bij alleen een sap -vastenkuur. Met een mildvasten kuur gebruik je buiten de aangeboden sapjes van de sap -vastenkuur 3 kleine maaltijden, informeer naar de meer prijs hiervan.
 

Wat geeft het mildvasten extra op een normale sap -vastenkuur; gluten- en lactosevrij, vegaan, licht verteerbaar, zonder toegevoegde suikers, uit ecologische/biologische landbouw.

Buiten de biologische sapjes neem je naar wens 2 of 3 kleine maaltijden, informeer naar de extra kosten hiervan;
1. Een P.Jentschure MorgenStund papje (gierst-boekweit-pap met vruchten en zaden) bij je ochtend sapje.
2. Een P.Jenschura TischleinDeckDich
(quinoa-gierst-maaltijd met groente) bij het biologische soepje.
3. Naar wens in de avond een smoothie i.p.v. een sapje. Of bij je laatste sapje een heerlijke groene salade in het restaurant van het Hotel. (Deze groene salade is mogelijk maar voor de meeste niet nodig, deze salade is in het restaurant op eigen kosten)

Deze Mildvasten kuur moet wel vooraf gereserveerd zijn!

Wil jij graag een vasten kuur op maat bij RESTART
Neem contact op voor meer informatie over de vasten kuur en je verblijf in Asten. Of boek een vasten kuur-arrangement. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw vasten kuur.

lees meer over het programma

 

Direct reserveren »

Referenties

Kasia
20:06 29-03-2024
Lieve Anneloes,

Bedankt voor het begeleiden tijdens het sapvasten! Ik ben ontzettend tevreden over resultaten maar vooral over motivatie om goed voor mezelf te zorgen die hier een behoorlijke boost heeft gekregen. Voor mij was het meer een refreshment cursus, een kick - off om alweer goede routines te introduceren in mijn normale drukke leven. Ik denk dat ik nog aantal weken volhoud met alleen maar groenten en fruit eten en vervolgens gezond eetpatroon op te bouwen. Met wat granen, noten en dergelijke plantaardige producten. Misschien af en toe vis maar heel erg beperkt. Als ik nog iets van jou wil vragen is : duimen!
Heel veel liefs Kasia, uit Velden.
Evy
15:53 14-04-2022
Hallo Anneloes,

Wat I fijne 5 dagen waren dit. Ik heb erg genoten van de behandelingen en ik vond het erg fijn dat het zwembad, sauna en sportgelegenheden erg in de buurt van de kamers zaten.

Het enige wat jammer is de omgeving. Ik had verwacht dat wij bos of meer natuurlijke omgeving zouden zitten. (reactie; de weiden en bossen liggen op 10 min. loopafstand en met de auto ben je in 15 min. op de Strabrechtse Heiden) Maar het hotel was top.

Bedankt voor de goede zorgen en de fijne 5 dagen.

Groetties Evy, uit Arnhem.
Carry
17:57 11-03-2022
Hoi Anneloes, Ik heb een heerlijke week gehad. Ondanks de overmatige privé en werksores heb ik me goed kunnen ontspannen en is er lekker ontgift. Heb van de opzet met een georganiseerd ochtend programma en daarna vrij om te doen wat je wil, erg prettig. Hotel top, zeker ook de ligging van de kamers. Ontbijt (mild vasten) en soepen heerlijk. Iets minder enthousiast over de sappen.
Alle behandelingen en activiteiten vond ik fijn.
Dank en wie weet tot volgend jaar..
Carry, uit Amsterdam.
Nabericht van Io
15:00 01-03-2022
Inmiddels ben ik al enkele dagen thuis en ben echt enorm enthousiast over de week die ik bij jou heb doorgebracht. Sowieso voor herhaling vatbaar en vertel vol lof over de ervaring bij jou. Ik verwacht dat er minstens 1 vriendin ook interesse heeft.

De gezondheidsvoordelen zijn echt nu al duidelijk voelbaar:

• In de helft van de kuur ben ik gestopt met de pijnmedicatie, wat een spectaculair resultaat aangezien ik daar al jaren afhankelijk van ben/was. Ook vandaag heb ik de medicatie kunnen laten.
• Ik pas terug in mijn skibroek 😊. Deze kon ik absoluut niet meer sluiten enkele weken voor ik naar jou kwam en dat was dan ook meteen de aanleiding om de detox week te boeken. Een nieuwe skibroek had me ook geld gekost, dus dan kon ik dat geld maar beter anders besteden.
• Spierpijnen en verzuring zijn weg, zelf mijn kinesiste is verbluft van het resultaat.
• Ik kan gemakkelijk gezonde keuzes maken. Ik eet enorm veel plantaardig, herontdek smaken en kijk terug uit naar een lekker stuk fruit. Groenten was sowieso geen probleem, maar fruit vond ik lastiger. We aperitieven graag op zondag, ik ben gestart met een tas soep van waterkers en had geen behoefte aan iets anders.
• Ik voel me terug bewuster en zelfzekerder. Ik leefde continu onder hoogspanning, ik denk na over hoe ik kan downsizen. Als ik de zenuwpijn vanuit mijn rug voel opkomen sta ik op en beweeg even. Ik probeer dicht bij mezelf te blijven. Nu pas besef ik, hoever ik van mezelf afstond.
• Ik slaap veel beter, wat zorgt voor meer kwalitatieve uren tijdens dag. Herwonnen tijd zeg maar en dat is onbetaalbaar.
• Tegenover het startschot 2 weken voor de kuur zegt de weegschaal -3,5 kilo, ik zie aan mijn kleding dat dit voornamelijk vet en afvalstoffen zijn. Vandaag weer een kleedje dat ik niet meer aandeed terug aangedaan, leuk zo de herontdekking van mijn kledingkast 😊.
• Naar mijn gevoel verbeteren ook mijn sportprestaties.
Kortom pakken meer weerstand en energie!
Merci Anneloes voor de goede zorgen.
Io, uit Rumst België.
Saskia & Robert
16:48 08-12-2021
Dear Anneloes,
Thank you so much for your guidence and very detailed information.
De 10 days RMC Detox was quite intense especially first two days, but after that everything went much smoother. We both faced this journey with open minds no deep expeetations. The feeling of being reborn does not discribe it full!

We are at most looking forwaerd to dur next year journey with you!!!
Warm regards, Saskia & Robert, uit Amsterdam. Dec.8th, 2021
Ingrid
16:30 06-10-2021
Beste Anneloes,

Dank voor een heerlijke midweek bij je "nieuwe" praktijk Restart-Retouch.
Na het besluit van een weekje detox is dringend weer nodig op het internet op zoek en teleurgesteld want ik had ooit een site opgeslagen als favoriet maar kon het niet vinden. Gelukkig uiteindelijk gevonden Torso Finis is dan gestopt maar jij bent aan de slag onder een nieuwe naam.
Ik heb in het verleden in de zon van portugal en turkije gedaan, Ik was benieuwd hoe gaat het in Nederland zijn?
Top! een prachtig compleet pakket met behandelingen, hele fijne hotelkamers en binnen no time bij je praktijk.
De heide was schitterend!
Dank Ingrid, uit Haarlem.
Vivian
15:20 05-10-2021
Hey Anneloes wat ben je toch een toppertje! En wat heb je het allemaal goed voor mekaar. Bedankt voor alle goede zorgen het voelde als een warme deken om me heen. Ik ken je vorige locatie niet maar dit is een geweldige plaats om even tot jezelf te komen. Heerlijke combinatie met het zwembad en sauna's. En vanuit je kamer (prachtige kamer overigens) ga je in je badjas binnendoor vanuit het Hotel naar de sport en jouw praktijk voor de heerlijke maar vooral ook ontgiftende behandelingen. Van de meeste behandelingen had ik nog nooit gehoord wat een belevingen!
Ik vond het af en toe griezelig hoe attent je steeds was en overal aan dacht. Ik kom zeker weer terug. Tot volgende keer. Liefs, Vivian uit Tilburg.
Maaike
11:30 01-08-2020
Bedankt voor deze bijzondere ervaring. Ik ben helemaal onthaast en dat had ik nodig. Liefs Maaike, uit Haarlem.
Rebecca
18:13 12-07-2020
Hoi Anneloes, Voor mij was het een midweek om even tot rust te komen en te herstellen van mijn voetbreuk. Het was jammer dat ik hierdoor niet kon meedoen aan de wandelingen en het sporten, maar heb hier zelf voor gekozen. Toch ben ik nu lekker uitgerust en heb plezier gehad met de andere sapgasten. Bedankt voor je begeleiding. Groet Rebecca, uit Alkmaar.
Katinka
18:05 12-07-2020
Hoi Anneloes, Bedankt voor de goede zorgen! Gezonde groet Katinka, uit Ijsselstein.
Caroline & Grace
09:50 11-04-2017
Deze heerlijke relaxdag samen was een cadeau van mijn twee lieve schatten van kinderen. Ik mocht iemand kiezen om met mij mee te gaan en ik heb gekozen voor mijn hartsvriendin, Grace. We hebben enorm genoten! Wat een sfeervolle plek en wat een lieve verzorging! We zijn echt tot rust gekomen. Dat was wel nodig in deze periode van mijn leven. Dank, dank, dank je wel voor alles.
Jannie
14:13 26-07-2016
Anneloes, bedankt voor de leerzame dagen die we bij jou mochten hebben , het was ook heel gezellig.
Ik ben ruim 4 kilo afgevallen ,een goede stimulans om verder te gaan met lijnen. Vooral mijn buik is een stuk minder geworden ,daar kwam ik hoofdzakelijk voor. We hebben genoten van jullie hulp en vriendelijkheid ,het was echt een uitje. Hartelijk bedankt voor alles.
Elly
15:52 28-06-2016
Deze dagen waren pure verwennerij en luxe. De start was minder omdat ik in de ochtend erg misselijk was. Door gewoon door te gaan met de super begeleiding van het hele team is het een heerlijke tijd geweest met fijne behandelingen, heerlijke sapjes en soepjes en drankjes. De logeerplek op de boerderij was heerlijk rustig zo midden in de natuur. Super bedden! Door Anneloes ben ik heel geïnspireerd geraakt om Paleo te gaan eten. Ik ga het zeker toepassen! Bedankt allemaal voor de heerlijke dagen!