SANVIT

SAN Vit ®
'Mens sana in corpore sano'
"een gezonde geest in een gezond lichaam"

VINO THERAPIE HUID OLIE ANTI-AGING HERSTELD COLLAGEEN, DROGE HUID EN DIVERSE HUIDPROBLEMEN 100% plantaardig Rijk aan OPC! Lees voor meer informatie opgenomen bijsluiter SAN Vit ® Nederland info@sanvit.nl, Vegan, cruelty free , gecertificeerde organische ingredienten en herbruikbare, UV beschermende verpakking.

1. BRON VAN SAN Vit
Druivenpitolie is al meer dan 6000 jaar bekend. Volgens sommige bronnen gebruikten Europeanen de olie om huidaandoeningen te behandelen. Aan het begin van de 20e eeuw begon druivenpitolie de aandacht van een aantal wetenschappers te trekken. Ook eNDee Wine Research Nic H. Douben deed een herontdekking van de weldadige wijndruifpit en bracht SAN Vit op de markt. Helaas is Nic. H. Douben november 2020 op hogere leeftijd overleden. Maar SAN Vit moet blijven bestaan ​​om zijn visie 'Mens sana in corpore sano' "een gezonde geest in een gezond lichaam"voort te zetten!
We hebben daarom SAN Vit ter ere aan Nic H. Douben doorgezet en in een modern nieuw jasje gestoken. Ook hebben we het assortiment uitgebreid voor de innerlijke en uiterlijke gezondheid van de mens!

2. DRUIVENPITOLIE
De koudgeperste olie uit de wijndruivenpit behoort tot één van de kostbaarste natuurlijke oliën in de wereld. Het gehalte aan olie, die middels de koude persing uit de harde wijndruifpit wordt verkregen, is zeer gering en omvat gemiddeld niet meer dan 10 tot 14%. Het is niet verwonderlijk dat er circa 2.500 kilo wijndruiven nodig zijn om circa 50 kilo aan pitten te verkrijgen, waaruit slechts 1 liter koud geperste natuurlijke druivenpitolie kan worden verkregen. Ter vergelijking; uit dezelfde hoeveelheid wijndruiven kan men circa 1.500 flessen aan kwaliteitswijn produceren.

Voor de productie van de SAN Vit koudgeperste natuurlijke druivenpitolie worden enkel wijndruiven uit de duurzame wijnbouw gebruikt. Nadat de wijnmakerij hun volledige en optimale rijping hebben verkregen, worden deze geplukt en in de wijnmakerij geperst. Tijdens de persing van de wijndruiven ontstaat er naast het sap tevens een deel aan vaste bestanddelen, droesem genaamd. Uit deze droesem worden de druivenpitten gezeefd, waarna de gezonde en volledige gerijpte wijndruivenpitten worden uitgeselecteerd. Na deze selectie worden de wijndruivenpittren middels warme lucht gedroogd. Zodoende kan men de wijndruivenpitten voor een tijd bewaren zonder dat men daarbij het risico loopt aan kwaliteit te verliezen.

3. DE KOUDE PERSING
Om de beste pure, natuurlijke en hoogwaardigste druivenpittenolie te verkrijgen is het van belang dat men gebruik maakt van de koude persing. Deze methode houdt in dat de gedroogde pitten, in tegenstelling tot de geraffineerde olie, zonder enige voor of nabehandeling direct in de pers worden gebracht. De koudgeperste druivenpitolie van SAN Vit wordt middels het internationaal beschermde Vitis verwerkingsproces (patent nr.: EP1190024),geperst. Dit betekent dat tijdens het persen geen extra warme lucht vanuit een externe bron wordt aangevoerd. Doet men dit wel dan zal de kwaliteit en het aandeel van de hoogwaardige inhoudsstoffen in de druivenpitolie snel teruglopen.

4. DE PURE EN NATUURLIJKE OLIE
Nadat de olie middels door de persing is verkregen, wordt pure en natuurlijke druivenpitolie in een opslagtank opgevangen. Hierin kunnen de achtergebleven vaste bestanddelen naar de bodem van de tank zakken. Na enige tijd wordt de olie uit de eerste tank naar een tweede tank overgeheveld en blijven de vaste bestanddelen in de eerste tank achter. De pure en natuurlijke druivenolie is nu een feit en kenmerkt zich door zijn diepe, groen gouden kleur. Het is deze olie die SAN Vit als basisbestanddeel aanwendt en daarmee de basis legt voor de natuurlijke, hoogwaardige en weldadige huidverzorgingsproducten.

5. EIGENSCHAPPEN
De druivenpittenolie behoort tot de zogenaamde "drogende oliën". Dit wil zeggen dat de olie goed door de huid wordt opgenomen, zonder daarbij kleverige resten achter te laten.
De koudgeperste natuurlijke druivenpitolie bestaat voor een groot gedeelte uit onverzadigde vetzuren, zoals linolzuur. Dit vetzuur maakt het lichaam niet zelf aan, maar is wel van groot belang voor de gezondheid. De koudgeperste natuurlijke druivenpitolie vult daardoor de nodige onverzadigde vetzuren in de huid aan.

De belangrijkste vetzuren in de druivenpittenolie:

De koudgeperste natuurlijke druivenpitolie bevat tevens een hoog gehalte aan anti-oxidatieve stoffen, zoals OPC (Oligomere Procyanidine) en vitamine E (oa Tocotriënolen). Uit laboratoriumonderzoek (in vitro) is gebleken dat OPC uit de druivenpitten circa 20 maal sterker is dan vitamine C en 50 maal sterker is dan vitamine E. Tevens is uit laboratoriumonderzoek gebleken dat de druivenpit een zeer zeldzame vorm van vitamine E bezit, namelijk Tocotriënolen. Deze anti-oxidatieve stoffen helpen ons lichaam bij het neutraliseren van de agressieve zuurstofmoleculen, de zogenaamde vrije radicalen, en hebben hierdoor mede een positieve invloed op de gezondheid en levensverwachting. Daarnaast kan OPC de bloedvaten, gewrichten en weefsels zuiveren en is het een belangrijk element in de strijd tegen welvaartsziekte. OPC bezit tevens de eigenschap collageen te herstellen, dat de huid zeer te goeden komt.

6. ERVARINGENSFEITEN MET DE VINOTHERAPIE
Uit diverse ervaringen is gebleken dat de koud geperste natuurlijke druivenpitolie bij behandeling van de huid diverse huidproblemen, zoals neurodermitis, luierdermatitis, eczeem, allergische huidaandoeningen en afschilfering van de huid kan verzachten. Daarnaast beschermt  de koudgeperste natuurlijke druivenpitolie de huid tegen uitdroging en veroudering, bevordert het de doorbloeding en gaat het cellulitis tegen. Flavonoïde "oligomeer procyanidine" gevonden in druivenpitolie is een krachtige antioxidant. Het kan beschermen tegen cellulaire en weefselschade veroorzaakt door vrije radicalen. De koudgeperste natuurlijke druivenpitolie verbetert daarmee de structuur van de bovenste huidlagen en houdt de huid in een goede conditie.

7. ANDERE GEZONDHEIDSVOORDELEN
*Druivenpitolie voor een gezond hart; Druivenpitolie verhoogt het gehalte aan goede cholesterol en vermindert het slechte cholesterol in het lichaam Dit vermindert het risico op coronaire aandoeningen en houdt uw hart gezond. -
*Druivenpitolie en diabetes;
Druivenpitolie bevat linolzuur. Dit is een meervoudig onverzadigd vetzuur dat nuttig kan zijn voor mensen met diabetes.
* Druivenpitolie voor bloedvaten en spataderen; Druivenpitolie versterkt en herstelt beschadigde of gebroken haarvaten en bloedvaten. Het verbetert de bloedsomloop en verlicht problemen zoals een netwerk van aders, spataderen, enz.
* Druivenpitolie en kanker;Veel recente studies hebben aangetoond dat de olie van Druivenpit helpt bij het voorkomen van longkanker, darmkanker, prostaatkanker, borstkanker en maagkanker. Gevonden in druivenpitten antioxidanten vechten bij het voorkomen van kanker.

8. ANTI -AGING
Veroudering en slijtage zijn in de natuur een bekend verschijnsel. Plant, dier nog mens kunnen er aan ontkomen. Maar ook metalen kunnen oxideren en we spreken dan van roesten. Het menselijk lichaam produceert zelf stoffen die een tijdlang in staat zijn het verouderingsproces tegen te gaan. Naarmate iemand ouder wordt neemt de hoeveelheid anti-ouderings stoffen die het lichaam produceert echter af ​​​​​​en kan de afbraak van het gezonde weefsel van allerlei organen versneld doorgaan. Schattingen op basis van wetenschappelijk onderzoek geven aan, dat vanaf de leeftijd van 40 jaar de vorming van de hoeveelheid zogenaamd "anti-oxidanten" met circa de helft vermindert. Tussen de leeftijd van 60 en 70 jaar zou de aanmaak hiervan tot zo'n 10 % zijn gereduceerd. De veroorzakers van dit verouderingsproces – de aanstichters van de oxidatie – zijn de vrije radicalen. Dit zijn agressieve en onstabiele zuurstofmoleculen die voortdurend een aanslag plegen op de natuurlijke antioxidanten. Stoffen in de wijn druivenpit aanwezig zijn, kunnen dit proces van veroudering helpen vertragen. Dus je kunt nooit te vroeg beginnen om op deze gezonde wijze met SAN Vit je anti-oxidanten te ondersteunend. en te versterken.

9. WIJN DRUIVENPIT ALS BRON VAN OPC
Het hoge gehalte aan anti-oxidant polyfenol OPC in de pitten van de wijndruiven vormen een belangrijke functie om de vrije radicalen te neutraliseren. Voor een goede gezondheid is het daarom van belang dat een lichaam over voldoende anti-oxidanten beschikt. Omdat OPC uit de druivenpit zoveel sterker is dan de vitamine C en vitamine E, is het echt van belang deze zowelinnerlijk als voor het uiterlijk toe te passen. Daarnaast wordt een toegeschreven positieve invloed op de gezondheid van de bloedvaten gezien als een sterk argument om druivenpitten zelf te verwerken in diverse voedingsmiddelen. Het uitwendige en inwendige gebruik van producten van druivenpitten heeft aanleiding gegeven tot verschillende bewerkingen van de druivenpit voor de gezondheid van de mens.

10. HOE TE GEBRUIKEN VOOR JE HUID
Indicatie dosering: deze huidolie bezit een hoge waarde aan natuurlijke inhoudsstoffen en wordt door de huid goed opgenomen. Afhankelijk van de huidconditie en het te behandelen huidoppervlak, is een beperkte dosering veelal voldoende voor een optimaal resultaat.

- Gezicht en hals: gemiddeld twee tot drie maal spuiten,
- Benen en armen: gemiddeld drie tot viermaal per been of arm spuiten.

● Hoe toe te passen:
- voor de huid dosering te zien zie hierboven,
- breng de olie aan op de huid aan,
- daarna de olie korte tijd inmasseren en 2 tot 3 minuten laten intrekken,
- de achtergebleven olie met een tissue van de huid verwijderen.
● In bad: 8 tot 10 maal sprayen afhankelijk van de grote van je ligbad, de huid neemt de olie volledig op en laat weinig tot geen vetresten achter.
● Haren: na het wassen van het haar 1 tot 2 maal sprayen (afhankelijk van de lengte). Verdeel het goed over het h laat het even intrekken en dan uitspoelen. Ook mogelijk op droog haar, geeft een mooie glans aan het haar, verdeel het goed in je handen en kneed het in je haar.Wees zuinig in gebruik anders word het haar wellicht te zwaar. 

11. GEZOND EN MOOI HAAR
Voor gezond en mooi haar! SAN Vit olie bevat alle essentiële voedingsstoffen die je haar helpen sneller te groeien. Het bevat vitamine E, proteïne, mineralen en linolzuur die het haar en de hoofdhuid voeden. SAN Vit olie is licht en houdt van haar lang gehydrateerd. Het beschermd ook je haar tegen uitdunnen of breken van haar, evenals tegen gespleten punten. Als een zeer goede vocht inbrengende crème bestrijdt SAN Vit olie de roos vanaf de bron. Als je je haar borstelt met hete SAN Vit olie, ziet het er glanzend uit, maar niet vettig. Onnodig te zeggen dat de olie erg licht is en snel door de hoofdhuid wordt opgenomen. Het versterkt de haarwortels en het beschermt het tegen beschadiging.

12. CULINAIRE TOEPASSINGEN
Hierbij gaan gezondheid, uiterlijk en culinair genieten hand in hand. Zodra de wijndruif haar werk heeft gedaan voor de productie van wijn komt de functie van "ölie en meelproducent" in beeld. In het bijzonder wordt hierbij aandacht geschonken aan de groete hoeveelheid antioxidanten die in de vorm van OPC, salvestrolen en tocotriënolen in de druivenpit voorkomen. Door toepassing van de techniek van koude persing van de pitten wordt de olie verkregen die zeer rijk is aan antioxidanten die het menselijk lichaam teweer kan stellen tegen de aanvallen van de vrije radicalen. Zoals we hebben gezien zijn de laatste verantwoordelijk van het menselijk verouderingsproces. Deze gezonde en uitermate goed smakende olie kan de concurrentie makkelijk aan. De intense smaak geeft een speciaal tintje aan elk gerecht. Een milde druiven nootachtige en fijn aromatische allrounder voor eetbare olie.
Druivenpitolie is niet alleen heerlijk maar maakt ook indruk als waardevolle koudgeperste olie vanwege het hoge gehalte aan meervoudige onverzadigde vetzuren en het vitamine E-gehalte. 
De olie is zeer geschikt voor het bereiden van voedingsproducten zoals pesto, brood, pasta's en salades etc. in tegenstelling tot b.v. olijfolie kan de SAN Vit olie (niet de huidolie) op de hoogste kooktemperatuur (216 graden celsius) van alle koudgeperste oliën Dit maakt het een uitstekend en gezonder alternatief voor koken op hoge temperatuur.
Nadat de olie uit de pitten geperst is, blijft nog een droog bestand over. Door dit in verschllende maten van grofheid te malen kan dit als granulaat of meel gegeten worden als een vezelrijk dieet. Of als peeling voor de (gevoelige)huid gebruikt worden. Deze granulaat van de wijndruivenpitten zijn zeer vezelrijk en bevatten vooral veel OPC en zijn dus ook nog héél gezond.

13. AANBEVOLEN DOSERING VITAMINE E
Dosering voor volwassenen. Van vitamine E wordt best de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van ongeveer 15 mg gerespecteerd. Een absoluut maximum in supplementen is 268 mg per dag. Teveel aan vitamine E is niet schadelijk. en zal geen bijwerkingen geven. De vitamine E in SAN Vit is 50 maal sterker. En beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. en speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. ons lichaam maakt zelf geen vitamine E aan, deze krijgen we alleen via de juiste voeding binnen.
 

ERVARINGEN MET SAN Vit

MIJN EIGEN ERVARINGEN:

Vele van mijn cliënten gebruiken succesvol SAN Vit voor diverse huidproblemen zoals extreme droge huid, psoriasis, eczeem. Ik zelf heb de SANVit olie toegepast op mijn ziekte van Bowen (voorstadium huidkanker). Mijn Dermatoloog behandelde deze door bevriezing. In die tijd ben ik SAN Vit huidolie gaan gebruiken. En bij mijn volgende controle kon mijn dermatoloog geen plekjes meer vinden. Vreemd zegt ze deze gaan nooit vanzelf weg. Ik vertelde haar over het gebruik van de SAN Vit olie die rijk aan OPC is, dus extreem veel antioxidanten bevat! Ze adviseerde me deze zeker te blijven gebruiken!
<