Oil pulling

Wat is oil-pulling?
Oil pulling is één van de oudste (2000 jaar) doe-het-zelftechnieken om je lichaam te ontgiften en bovendien eenvoudig toe te passen en zeer goedkoop. De techniek vindt zijn oorsprong uit de Ayurvedische geneeskunde. Het is niet alleen de olie die z'n kwaliteit aan ons lichaam geeft, maar ons lichaam wordt vooral aangezet tot ontgiften. Op de tong zijn punten te vinden die corresponderen met onze organen. Een olie-mond-massage stimuleert daarom deze reflexpunten en meridianen.

Voordelen oilpulling:
Olie trekken/oilpulling heeft een gunstig effect op de volgende lichamelijke klachten:

 1. hoofdpijn en migraine
 2. bronchitis
 3. artritis
 4. kiespijn, tandvleesontsteking en verkleurde tanden
 5. trombose
 6. eczeem
 7. maag-, hart, lever, long- en bloedziekten
 8. chronische slaapproblemen
 9. hormonale klachten bij vrouwen, zoals PMS
 10. wallen onder de ogen
 11. vermoeidheid 
 12. huid- en haarproblemen 
 13. overgewicht

In het algemeen, staat olietrekken daarom bekend als een krachtige methode voor het ontgiften van het lichaam en daarmee het opbouwen van de totale lichamelijke gezondheid. Het lichaam zal fitter, soepeler, energieker zijn en er frisser uitzien.Oil pulling in 10 stappen
Neem kokosvetwel van biologische oorsprong. Of beter nog culinaire SanVit olie.

 1. Doe de behandeling bij voorkeur ’s ochtends op de nuchtere maag. Ook nog niet drinken! Je mag dit zelfs 3 keer per dag doen, maar steeds op een lege maag.
 2. Neem ½- 1 eetlepel SANVit olie in je mond en laat het smelten, warm worden.
 3. Trek, zuig en beweeg de olie voortdurend in je mond en tussen je tanden door.
 4. Let erop dat je geen olie inslikt De olie bevat nu namelijk veel afvalstoffen.
 5. Houd dit twintig minuten vol.
 6. Spuug de olie tenslotte uit.
 7. Houd de kleur van de uitgespuugde olie in het oog. Is de kleur wit of bij SANVit gebroken wit? Dan heb je lang genoeg gespoeld. Is ze nog geel? Dan moet je ofwel meer bewegingen maken met de olie of nog langer spoelen en trekken.
 8. Spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout of zuiveringszout is opgelost.
 9. Je kunt daarna je tong schrapen en of tanden poetsen.
 10. Wil  je effecten op je gezondheid merken, houd dit dan tenminste enkele weken vol. Sommige klachten verdwijnen na 2 dagen, voor andere klachten zul je een jaar moeten uitzien naar het resultaat.

  Ook kinderen mogen deze methode toepassen. Ze kunnen iets minder olie in hun mond nemen. Zorg dat ze in staat zijn de olie niet door te slikken.
  Er is verder geen goede of slechte manier van oilpulling. Doe het op een ontspannen manier. Mocht je een probleem hebben met slikken, spuug het dan liever uit en start opnieuw.

Ook kinderen mogen deze methode toepassen. Ze kunnen iets minder olie in hun mond nemen. Zorg dat ze in staat zijn de olie niet door te slikken.
Er is verder geen goede of slechte manier van oilpulling. Doe het op een ontspannen manier. Mocht je een probleem hebben met slikken, spuug het dan liever uit en start opnieuw. 

Dit is dus zeker een aanrader tijdens (maar ook na) je vastenkuur, om zoveel mogelijk afvalstoffen uit te scheiden tijdens deze dagen. 
Kies voor een goede RVS of zilveren tongschraper, geen plastic. RVS schrapers zijn bij Restart ook te koop voor 7,95. Of compleet met 100 ml. Culinaire SANVit olie en potje zuiveringszout 14,90.  Wil je een zilveren tongschraper dan vraag ik je deze vooraf te bestellen, niet altijd op voorraad.