Watervasten 4,5, of 10 dagen

"Nieuw" bij Restart-Retouch verantwoord 4,5, of 10 dagen "Watervasten"

Watervasten vertegenwoordigd een fantastisch en verbazingwekkend avontuur voor al diegenen die een natuurlijke gezondheid zoeken, herstel of verbetering van hun ziekte.

WATERVASTEN De Beste Remedie van de Natuur 

Definitie: wat is watervasten?

Vasten is het proces waarbij men zich terugtrekt van voedsel, maar de laatste jaren zijn er veel verschillende vormen van vasten opgekomen. Een van de meer populaire methoden is vasten met water, wat betekent dat een persoon tijdens het vasten alleen water drinkt en geen ander soort voedsel of vloeistof consumeert. Deze methode wordt ontvangen met gemengde beoordelingen van medische professionals en de vastengemeenschap, waarbij zowel voordelen als gevaren worden genoemd.

De redenen om aan een vasten te beginnen, zijn net zo gevarieerd als de methoden zelf. Bij het kiezen van een vastenmethode is het belangrijk om te begrijpen waarom je wilt vasten en wat je uiteindelijk wilt bereiken. Het verlaagt het risico op sommige chronische ziekten en stimuleert autofagie, een proces dat je lichaam helpt om oude delen van je cellen af te breken en te recyclen.  

Hoewel watervasten momenteel een populair onderwerp is, is het goed om in gedachten te houden dat er veel soorten vasten zijn. Deze pagina helpt je om een beter begrip te krijgen van watervasten en helpt je ook bij het kiezen van de methode die bij u past.

Vasten bestaat al millenniums over heel de wereld, het geeft triggers aan het genezingsproces in je lichaam. Onderzoeken tonen steeds meer aan dat vasten veel meer doet dan mensen dachten.

Wat is watervasten eigenlijk; het stop zetten van voeding, voeding geeft energie aan ons lichaam.
Maar waarom dan stop zetten? Om het simpel uit te leggen heeft ons lichaam dan meer energie om het lichaam te herstellen en te genezen. Het kost ons lichaam veel energie om ons voedsel te verwerken en naar de juiste plaatsen in het lichaam te transporteren. En als het teveel voeding krijgt stapelt het zich ergens in het lichaam op, dus we kunnen makkelijk periodes zonder eten omdat we reserves opgeslagen hebben. Dus de energie die je lichaam normaal gebruikt om het voedsel te verwerken, geeft je colon; spijsvertering en organen dan de extra energie om een grote schoonmaak te houden.
Je lichaam verbruikt dan je reserves, en ruimt dus de opgehoopte toxines en de vetcellen op dus dat doet vasten. Maar vasten doet veel meer het geeft ook de energie aan de plaatsen die dat het meest nodig hebben in je lichaam, waarmee deze kunnen herstellen. En dat is voor elke persoon anders.  

De drie fasen in het vasten;

Watervasten kan worden onderverdeeld in drie fasen :
1. De fase van oppervlakkige reiniging, waarbij de tong wit kleurt, maar die zeker bijdraagt tot goede resultaten voor de algemene gezondheid en genezing van ernstige en functionele ziekten.

2. De fase van overleving waarbij tekorten optreden, het gewicht stabiliseert, de tong zich reinigt en de eliminatie inslaapt. Het is tijdverlies om op deze weg door te gaan.
Het is zelfs verkieslijk om te vermijden om deze fase in te gaan en deze te vervangen door de fasen van het halfvasten, die de tekorten dekt en aan het gewicht toelaat verder te dalen, terwijl de tong kleurt en de eliminatie op volle kracht herneemt.
Als men het halfvasten vervolgt tot aan het punt van de totale reiniging van de tong, draagt men bij tot veel mooiere resultaten voor de algemene gezondheid en de genezing van problemen en ziekten -chronische, oude onmogelijk op andere manier te genezen (eczeem, astma, chronische bronchitis, zona, oogaandoeningen, hepatitis, enz.)

3. Als men het watervasten vervolgt tijdens de volledige fase van overleving, eindigt men in de fase van ondervoeding en uiteindelijk de dood. Daarom stappen we na 3 of max 7 dagen vasten in fase 1 over naar het halfvasten. Door de analyses die elke dag plaats vinden houden wij strikt in de gaten waar het lichaam tijdens fase 1 om vraagt en vullen de tekorten aan met natuurlijke mineralen en vitamines.

Men kan niet volledig via de tong analyse determineren met welk medicament de eliminatie correspondeert. Men moet weten dat als de tong zwart verkleurd, de ingewanden over hun hele lengte van 10 meter eveneens zwart verkleuren. En om dergelijke smeer te reinigen, heeft men een celluloserijk voedingsmiddel als appels nodig tijdens het halfvasten. Het zwart correspondeert met inname van tranquilizers en kalmeermiddelen gedurende een lange periode. Een leek die vast moet begeleid worden door een competente persoon, gezien deze zelf zijn symptomen niet kan beoordelen.
Dus als men vraagt is er iets van medische begeleiding?
Nee, want het vasten wordt niet onderwezen in de geneeskunde.
Vanaf het begin van de mensheid hebben mensen instinctief beroep gedaan op het vasten, om te herstellen van pijnlijke aandoeningen zoals koorts, indigestie, pijnen enz.

Overzicht

Watervasten is een vorm van vasten waarbij je alleen nog maar water drinkt. De meeste watervasten duren 24 tot 48 uur.
Als je twee dagen of langer wilt vasten dan moet het onder toezicht van een competent persoon zijn, om permanente schade te voorkomen.

Waarom mensen zo lang vasten

Mensen gaan soms erg lang vasten, de beweegredenen zullen onderling verschillen. 

1. Religieus of spiritueel. Het jodendom herkent meerdere vastendagen gedurende het hele jaar, moslims vasten tijdens de heilige maand Ramadan, en veel christenen vasten tijdens de veertigdagentijd (lijdenstijd) voor Pasen. 

2. Afvallen. Helaas de populairste reden waarom mensen tegenwoordig vasten proberen is om veel af te vallen in een korte tijd. 

3. Ontgiften of detoxen. Populaire diëten zoals onze RMC Detox kuur zijn op het watervasten gebaseerd. Met de RMC Detox kuur mag je max. 10 dagen lang een mengsel van biologische citroensap, gefilterd water, organic maple syrup formaly grade B, en organische cayennepeper drinken. 

4. Voor de gezondheidsvoordelen. Verschillende studies hebben een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen van watervasten aangetoond, waaronder een lager risico op bepaalde vormen van kanker, hart- en vaatziekten en suikerziekte. 

5. Celrycling. Watervasten bevordert ook de autofagie, een proces waarbij je lichaam oude, potentieel gevaarlijke delen van je cellen afbreekt en recyclet. 

6. Bloeddruk verlaging, Onderzoek toont aan dat watervasten onder begeleiding van een competente persoon de bloeddruk verlaagt bij mensen met een hoge bloeddruk.

7. Verbeterde insuline- en leptinegevoeligheid, Insuline en leptine zijn belangrijke hormonen die de stofwisseling in het lichaam beïnvloeden. Insuline helpt het lichaam om voedingsstoffen uit de bloedbaan op te slaan, terwijl leptine het lichaam een vol gevoel geeft. Onderzoek toont aan dat watervasten het lichaam gevoeliger kan maken voor leptine en insuline. Een grotere gevoeligheid maakt deze hormonen effectiever. Als je bijvoorbeeld gevoeliger bent voor insuline, betekent dit dat je lichaam je bloedsuiker efficiënter kan verlagen.
En een grotere leptinegevoeligheid helpt je lichaam hongersignalen effectiever verwerken. Dit zal het risico op overgewicht en chronische ziekten verlagen. 

8. Watervasten verlaagt het risico op chronische ziekten, In een studie werden na één dag niet eten lagere cholesterol- en triglyceridengehaltes in het bloed gemeten. Dit zijn twee grote risicofactoren voor hart en vaataandoeningen. 

9. Voorbereiding op een medische procedure. Voor een medische ingreep of procedure mag je soms een tijdje niets eten en dien je dus nuchter te zijn. Ook hier ben je aan het vasten. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens een operatie voedsel of braaksel in je longen terecht komt. Echter, ter voorbereiding op een medische procedure mag je vaak wel vruchtensappen drinken. 

Nog enkele bewezen voordelen van watervasten 

Zowel menselijke als dierlijke studies hebben gezondheidsvoordelen van watervasten aangetoond. Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen van watervasten.

Verschillende dierstudies hebben ook aangetoond dat watervasten het hart kan beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die cellen kunnen beschadigen en spelen een rol bij veel chronische ziekten.

Bovendien is uit dieronderzoek gebleken dat watervasten genen kan onderdrukken die kankercellen helpen groeien. Het kan zelfs de effecten van chemotherapie verbeteren.

Kortom vasten kan het risico op chronische ziekten zoals diabetes, kanker en hartziekten verlagen. 

"ZELF" Watervasten brengt echter veel risico’s met zich mee, als je langer wil Watervasten doe dat dan alleen onder begeleiding van een competent persoon, die gespecialiseerd is in het watervasten.

Wat er met je lichaam gebeurt als je niets eet

Van suikers tot uiteindelijk je eigen lichaamsweefsel, als je niets eet zul je verschillende energiebronnen aanspreken. 

10-12 uur: vetverbranding. Na 12 uur is het spier het leverglycogeen op en ben je in de metabole toestand ketose gekomen. In deze staat begint je lichaam vet af te breken en te verbranden. 

18 uur: ketonen. Na 18 uur produceert je lichaam aanzienlijk meer ketonen. De ketonenspiegels in het bloed komen nu boven je basiswaarden. Onder normale omstandigheden varieert de plasmaconcentratie van ketonen tussen 0,05 en 0,1 mM. Tijdens het vasten kan deze concentratie maar liefst oplopen tot 5-7 mM. Ketonen kunnen nu zelfs signalen afgeven om ontstekingen verminderen en beschadigd DNA repareren.

24 uur: autofagie. Na 24 uur worden steeds meer oude cellen en verkeerd gevouwen eiwitten afgebroken en gerecycled. Dit proces wordt autofagie genoemd. De opstapeling van deze oude cellen veroorzaken de ziekte van Alzheimer. 

48 uur: groeihormoon. Na 2 dagen zonder eten is je groeihormoonniveau tot wel vijf keer zo hoog. Een reden hiervoor is dat ketonlichamen en het hongerhormoon ghreline, de afscheiding van het groeihormoon bevorderen. 

72 uur: regeneratie immuuncellen. Na 72 uur begint het lichaam met het afbreken van oude immuun cellen en het genereren van nieuwe cellen. 

Het langdurig vasten (langer dan 2 dagen) leidt tot stressbestendigheid, zelfvernieuwing en regeneratie van bloedcelstamcellen, door het verminderen van IGF-1 en PKA. 

Door ditzelfde mechanisme zijn gezonde witte bloedcellen beschermd bij patiënten die chemotherapie ondergaan. Je cellen zijn namelijk beter bestand tegen zogeheten ”xenobiotische” stress. 

Vereisten voor een gezonde Waterdetox

Zelfs wanneer je aan een detox begint, heeft je lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig om de zelfreinigende mechanismen van je lichaam te ondersteunen. De lever, die een vitale rol speelt bij deze "grote schoonmaak", heeft bepaalde vitamines, mineralen en calorieën nodig om optimaal te functioneren en te presteren en de beste resultaten te behalen. Watervasten biedt deze essentiële voedingsstoffen niet, wat niet garandeert dat je het meeste uit je vastenervaring zult halen met de beste langetermijneffecten. Daarom werk ik met het drie fasen plan tijdens het Watervasten. Het is mede daarom altijd belangrijk om onder begeleiding van deskundigen te watervasten. Zodat er geen enkele risico's genomen worden.

Kom je voornamelijk om te herstellen en of genezen, dan is het absoluut noodzakelijk om medisch advies in te winnen voordat je een vorm van vasten probeert, om er zeker van te zijn dat dit de juiste manier van handelen is voor jou en jouw gezondheid.

Mensen die zeker niet mogen Watervasten zijn;

Mensen met jicht, diabetes, eetstoornissen, oudere volwassenen, zwangere vrouwen en kinderen.

Kosten van deze 10 daagse Watervasten kuur inclusief het Halfvasten

De bovenstaande 10 daagse basic Watervasten kuur kost excl. overnachtingen 1108,- pp. De luxe hotelkamer kosten zijn 898,65 pp. dat is inclusief toeristen belasting. Een tweepersoons Hotelkamer met bezetting van 2 personen kost aan overnachtingen slechts 549,- pp. 

DE KOSTEN VOOR HET HOTEL VERBLIJF BETAAL JE TER PLAATSEN AAN HET HOTEL. DE KOSTEN VOOR HET DETOXPAKKET EN DE BEGELEIDING WORDEN BIJ RESERVERING DOOR RESTART-RETOUCH IN REKENING GEBRACHT, VOOR EEN DEFINITIEVE BOEKING.

Fysieke behandelingen en ondersteunende producten kunnen vooraf aan de kuur gereserveerd en voldaan worden. 

Wil je 4 of 5 dagen reserveren voor het Watervasten dan gelden de prijzen van de 4 of 5 daagse sap -vastenkuren.

Je verblijft in een super luxe heerlijke tweepersoons hotel kamer, met eigen sanitaire ruimte met toilet, douche en een heerlijk ligbad. Alles onder een dak; zwem en bubbelbad, sauna’s, sportaccommodatie met fitness en groepslessen. Mijn praktijk en salon bevinden zich op de sportlocatie. Dus je kunt vanuit je hotelkamer in badjas of sportkleding overal naar toe zonder naar buiten te hoeven.

Inbegrepen bij het Watervasten zijn dus ook de dagelijkse consulten voor alle analyses.
In deze consulten zitten dagelijks analyses van; BMI meting- gewicht, vocht, en vet afname, urine pH meting en ketonen, bloeddruk meting, temperatuur meting, tongdiagnose, glucose meting van het bloed, (en wenselijk tegen een kleine vergoeding een Ketonen meting via het bloed). 

Inbegrepen is ook het voedingsvoorbereiding advies en het voedingsconsult aan het einde.
Tijdens het voedingsconsult worden meerdere mogelijkheden besproken, waarbij altijd een passend advies voor jouw situatie.

Inbegrepen zijn ook de (Easy) yoga les, TRE les, en Qi Gong les, maar dan alleen op de dagen van Halfvasten.

Easy Yoga; De yoga -asana’s poses helpen mede de organen in het lichaam te ontdoen van gifstoffen. In de ademhaling sessie gaan we leren hoe we afvalstoffen via de longen kunnen verwijderen en ons meer Chi -energie kunnen toe-eigenen.  

Geheel vrijblijvend kun je deelnemen aan de; TRE les, Tension Realeasing Exercises; Een revolutionaire nieuwe techniek om zélf stress en diepe chronische spanning los te laten. Het lichaam herstelt zichzelf naar een innerlijk gevoel van rust en kalmte.

En of deelnemen aan een QiGong les; QiGong geeft je ontspanning en tegelijkertijd energie. QiGong staat van oudsher in dienst van het voorkomen en behandelen van ziekten, het behouden en verbeteren van de gezondheid, het vertragen van het verouderingsproces en het verlengen van het leven. Daarom is het ook mogelijk om er therapeutisch mee te werken.

Verblijf tijdens je sapkuur vakantie in Nederland (Asten)

Je verblijft in Hotel NOBIS in Asten, een schitterend Hotel waar heerlijke ruimtes zijn om samen of alleen te vertoeven. In de winteravonden kun je terecht bij de openhaart in de longe van je Hotel en in de zomer heerlijk buiten in de patio bij het water, of rustig in je eigen kamer met airco die voor jou gereseveerd is, het is all inclusive. Als hotelgast van Restart mag je onbeperkt gebruik maken van de sauna, zwem en bubbelbad en sportfacciliteiten, groepslessen en yoga. Meer informatie over het Hotel en impressie vindt je via de volgende link; NOBIS 

Waarom de voorbereiding op Watervasten zo belangrijk is!

De voorbereiding op Watervasten is cruciaal omdat dit bepalend is op de crisissen tijdens het vasten.
Omdat we bij het watervasten niet werken met medische laxatie middelen. Maar de natuurlijke manier van uitscheiding afwachten, dit voorkomt beschadigingen aan de colon. De eliminatie verloopt op een cellulair niveau, de inhoud van de darm heeft in grote trekken nooit deel uitgemaakt van de cellen. Het heeft geen enkele zin om de colon en lever op te jagen. Hoe langer men zich voorbereid, bij voorkeur een maand (toch minimaal een week), zou dat de crissisen tijdens het vasten kunnen verminderen of zelfs vermijden. Daarom ontvang je bij de boeking al het voorbereidingsplan zodat je jezelf al meerdere weken kunt voorbereiden op het watervasten. En vooral bij ziekte ernstige crissisen tijdens het vasten kunt voorkomen. 

Hoe verlopen de eerste dagen van het Watervasten

Tijdens het Watervasten mag je alleen gefilterd water drinken, deze vullen wij aan met mineralen en de nodige vitaminen. Elke dag drink je de zelfde hoeveelheid gefilterd water zodat we de analyses goed kunnen opvolgen (deze analyses vinden elke dag op het zelfde tijdstip plaats). Mocht je het prettig vinden kunnen we het water vitaliseren met fruit. Tijdens de dagen van watervasten is het belangrijk om zoveel mogelijk te rusten, het liefst op bed. kleine inspanningen zijn veroorloofd zoals lezen, handwerken en mediteren. 

Wanneer gaat men over naar Halfvasten

Naarmate het vasten vordert, vertraagd de eliminatie de reserves aan vitamines minerale zouten gevoelig vermindert. Afhankelijk van de persoon kan de voorraad aan vitamines en essentiële stoffen voorzien van 2 tot 7 dagen. Daarom verschilt het aantal watervasten dagen per persoon en houden we dit dagelijks nauwkeurig bij via de analyses. Op het einde van deze Watervasten periode vertraagd de eliminatie en heeft celluloserijke voedingsmiddelen nodig zoals appel.

Tijdens de Half -vasten dagen kun je weer wat gaan bewegen zoals wandelen of zwemmen, en naar wens een ondersteunende detox beleving of wellness behandeling bij bijboeken. Surf voor meer uitleg hierover verder op deze website of informeer naar de mogelijkheden. Dit graag vermelden bij de reservering, anders maakt je kans dat er geen ruimte meer voor is.

Ondersteunende Belevingen en Wellness behandelingen tijdens je Halfvasten 

Je kunt in hetzelfde complex ook gebruik maken van diverse detox ondersteunende belevingen en wellness behandelingen. Wil je zeker zijn van deze detox en of heerlijke wellness behandelingen reserveer deze dan vooraf.

Persoonlijke begeleiding bij je Watervasten

De gehele kuur is je therapeute, detoxcoach, voedingsdeskundige, yoga docent en begeleidster, je steun en toeverlaat.

Restart – Retouch begeleid meerdere mogelijkheden van vasten, informeer naar wat bij jouw past en laat je hierin adviseren.

Klik hier naar de beschikbaarheidspagina, voor datums en prijzen.

Betaling Water -vasten detox kuur 

  • Let op je aanmelding is pas definitief wanneer we je betaling over de Detox kuur hebben ontvangen. Zolang geen betaling heeft plaats gevonden staat de plaats nog als beschikbaar op de website en kan door anderen geboekt worden. Zorg daarom dat je zo snel mogelijk het inschrijfformulier retour stuurt zodat ik de factuur kan toesturen om je na betaling je boeking te bevestigen.
  • Extra behandelingen tijdens de kuur kunnen alleen gegarandeerd worden als deze vooraf gereserveerd zijn.
  • Producten zoals b.v. een klysma (darmspoeling zitten niet bij de kuur inbegrepen) overigens wel beschikbaar en zeker in het begin aan te raden.
  • De behandelingen en producten worden aan het einde van de Detox kuur afgerekend.

Je sapkuur vakantie annuleren

  • Als je tot vier weken voor je afspraak moet annuleren dan ontvang je nog 50% van het betaalde bedrag terug.
  • Als je na deze periode (1 tot 4 weken voor uw afspraak) nog moet annuleren dan krijg je 25% van het betaalde bedrag terug.
  • Je mag dan per uitzondering wel je sapkuur aan een ander doorgeven.
  • Je mag tot twee weken voor je afspraak kosteloos de datum nog wijzigen.
Direct reserveren »

Referenties

Amely Jansen
14:47 13-07-2024
Wat een fantastische maar dan ook echt fantastische ervaring. Ik heb 5-dagen gewatervast bij Anneloes. Van het begin tot het einde professioneel, goed professioneel en kundig tot in de details georganiseerd met liefde en aandacht. Ik heb veel detox plaatsen bezocht voor vasten waaronder in Texas en ook in Duitsland en Portugal en ik moet echt zeggen dat dit alle verwachtingen overtrof.

Het hotel voorziet van fitness, yoga, power yoga waar je aan kunt deelnemen. Ofwel enorm veel faciliteiten.
Mooie wandel omgeving.
En ook het volledige detox pakket wat Anneloes aanbiedt dat heb ik niet meegemaakt elders. Van ioniserende voetbaden tot Dermo massages.
Dat bleef toch vrij beperkt bij die andere partijen terwijl die groter waren in omvang.
De kennis van Anneloes is echt indrukwekkend.

Ik ben echt super dankbaar dat ik hier heb mogen zijn. En ik zou dit aan iedereen aanbevelen!!! De hotel kamer is super ruim, schoon, aardig personeel en ook de meest rustige kant van het hotel.
Kortom fantastisch!
Liefs Amely Jansen
Amée
14:35 13-07-2024
Lieve Anneloes,
Ontzettend bedankt voor je liefdevolle passionele alsmede deskundige zorg van de afgelopen 5 dagen watervasten.
Het was heel dankbaar dit bij jou te mogen doen.
Liefs Amée, uit Voorburg.
Saskia
16:45 09-05-2024
Het was best een lange week: een midweek
watervasten en aansluitend een weekend voor de lever en galreiniging. Ik had mij niet gerealiseerd dat ik voor die zuivering 6 dagen lang dagelijks een fles appelsap zou moeten drinken. Dus tijdens het watervasten... Ik was benieuwd hoe dat zou gaan (en Anneloes met mij).
Na een paar dagen bleek dat de dagelijkse appelsap mijn bloedsuiker iets hoog hield. daardoor kwam ik enerzijds niet in Ketose, anderzijds bleef ik mij energiek, helder en heel goed voelen. in plaats van slapjes en moe door het watervasten. Op advies van Anneloes nam ik toch mijn rust, maar kon gelukkig wel wat lessen meedoen en rondjes wandelen. Verder heel veel gelezen en buiten gezeten en dat was fijn en ontspannen.

Zondag na de Lever- en Gal reiniging en ineens zonder appelsap, voelde ik mij moe en had weinig energie. in de loop van de dag knapte ik op van de appels.

Ik kijk terug op een heerlijke week. Het was fijn om te "resetten", alles los te laten en in mijn eentje te genieten, ook van een massage en wrap!
En dat alles onder de lieve en professionele begeleiding van Anneloes, met veel informatie en kennis over o.a. voeding.
En wat mij betreft was de combinatie watervasten en lever- en gal zuivering Top!
Anneloes dank voor deze fijne week (in de heerlijke hotelkamer : super met eigen terras in de zon!).
Liefs Saskia, uit Voorburg.
Ronald
12:38 13-03-2024
Hoi Anneloes,
Na een half jaar heb ik weer een 10-daagse Watervastenkuur gedaan, en wederom met mooi resultaat!
Ik ben weer veel gewicht kwijt; mijn kleding zit veel losser!:-)
Dankjewel weer voor je begeleiding en alle nieuwe actuele info over voeding & gezondheid.
Keep up the good work!
Veel groeten van Ronald, uit Nootdorp.
Heleen
14:29 12-03-2024
Dank je wel voor deze voor mij hele bijzondere ervaring!
Het 10 dagen watervasten vond ik ongelofelijke ervaring en een cadeau aan mezelf.
De behandelingen vond ik heerlijk!
Liefs Heleen, uit Den Haag.
Ronald
11:31 30-08-2023
Beste Anneloes,
De tien dagen watervasten hebben mij bijzonder goed gedaan: Kilo's lichter en veel minder huidklachten. Geregeld had ik voldoende energie om een stukje te wandelen of rustig te fietsen (op de ligfiets in de fitnessruimte van het hotel).
Het vasten viel me al met al mee, mede dankzij jouw goede zorgen en fijne begeleiding.
Ik ben ontzettend blij met de resultaten en ga tevreden huiswaarts, voorzien van jouw vele nuttige tips en informatiebrochures voor een goede Restart!

Hartelijke dank, Ronald uit Nootdorp.
Carla
13:38 01-07-2023
Lieve Anneloes,
Dankbaar ben ik dat ik voor jouw heb gekozen. Betrokken, gemotiveerd, en kundig en daarbij superlief. 10 dagen Watervasten viel op zich mee dacht ik, maar de uitslag (analyse) gaf "gevarenzone". Dus meten is echt weten.
En dankjewel voor het uitje!

Liefdevolle groet Carla, uit Doetinchem.
Mieke
13:15 03-02-2023
Beste Anneloes,
Bij mijn boeking vertelde je me dat de waterdetox een uitdaging is.
Je had helemaal gelijk!
Het was pittig maar ik volhardde en dit dankzij jouw fantastische coaching.
Het waren 5 fijne dagen "me"-time;
Ik verloor gewicht, ik voel me helemaal gezuiverd en bruis van een vernieuwde energie.
Hartelijk dank,
Mieke, uit Drongen België.
Aronnette
15:40 05-10-2022
Hi Anneloes,

Ik ben super dankbaar dat ik deze kuur met jou mocht meemaken! Een aantal jaar geleden had ik al besloten dat ik vanwege mijn slechte gezondheid wilde Watervasten. Via verschillende kanalen werd mij duidelijk wat een grote, positieve impact dit kan hebben op het lichaam. Eerder was het niet mogelijk om deze kuur te doen, maar nu eindelijk wel! Ondanks dat Watervasten nog weinig in Nederland wordt toegepast, durfde je het met mij aan. En je hebt zelfs de tijd genomen om de kennis die je had verder uit te breiden.
Het Watervasten is mij zwaar gevallen omdat ik 7 van de 10 dagen aan het bed gekluisterd was. Voor een actief persoon is dat een hele uitdaging. Op dag 8 begon ik met de halve appels waardoor de zwakheid wegtrok, de pijntjes langzaam zakten en ik wat meer energie kreeg.
Wat mij veel vertrouwen gaf in dit avontuur was jouw constante monitoring: gewicht, bloeddruk, hartslag, temperatuur, vochtverlies, pH-waarde etc. En de goede onderbouwing van eventuele veranderingen in deze waarden. Nu al blijkt dat ik veel afvalstoffen kwijt ben, bepaalde bestaande symptomen niet meer heb en 4,5 kg ben afgevallen. Ik ben heel benieuwd hoe mijn gezondheid over een aantal weken is!
De kers op de taart van mijn verblijf was natuurlijk jouw wervelende, attente en zorgzame karakter! Je denkt werkelijk tot in detail over alles na om de kuur zo prettig mogelijk te maken. Alles wat ik nodig zou kunnen hebben, werd aangeleverd (die warme hesjes!!!) En de fijne gesprekken elke ochtend waarin ik veel van je heb geleerd, super!

Anneloes, hartelijk dank voor alles en ik wens je ontzettend veel succes toe met deze mooie onderneming. Er bestaat niets mooiers dan mensen ondersteunen in hun weg naar gezondheid! Chapeau!
Lieve groet, Aronnette uit Curaçao.