Bed and Breakfast

Het Maagdenhuis 

      

B&B Het Maagdenhuis gelegen in het centrum van Asten. Gastvrijheid, persoonlijke aandacht staan bij ons centraal. In het Maagdenhuis hebben we drie royale kamers met ieder een eigen badkamer."

Het voormalige Wijkgebouw / Maagdenhuis is een uniek gebouw in Asten. Alle Astenaren hebben innige herinneringen met dit gebouw.

Het is een prachtige gebouw met zijn karakteristieke bogen en glas-in-loodramen. Het is een markant gebouw op een bijzondere plek in Asten. Hoewel in het centrum, 200 meter van de markt, ligt het in een oase van groen en rust, tegenover het Moussault park en buiten doorgaande routes.
De naam Het Maagdenhuis is afkomstig omdat in het woonhuis naast het wijkgebouw zeven ongetrouwde dames gewoond hebben.
Deze dames waren “voor hun trouw” werkzaam als lerares aan de huishoudschool of als wijkzuster in Asten. Vandaar de naam Het Maagdenhuis.

De drie ruime slaapkamers met ieder hun eigen sanitaire voorzieningen bevinden zich op de eerste etage, deze is bereikbaar via een ruime trap of lift.

Klik voor meer informatie hier op hun website.

De Labjeshoeve

  

   

B&B De Labjeshoeve is te vinden in het rustige Someren.

De B&B bevindt zich in een landelijke omgeving en is ontstaan doordat een deel van onze woning niet gebruikt werd maar wel ingericht was als kleine woning. Waarom zouden we daar niet gebruik van maken door gasten te ontvangen? Wij bieden u rust en ruimte.

De naam “De Labjeshoeve” is afgeleid van labradors; ons favoriete hondenras. Deze honden zijn ook altijd gastvrij en goed voor mensen. Wij hebben zelf Mila onze blonde labrador, en Marli onze zwarte labrador. 

Wij vinden het leuk om mensen te ontvangen. Iedereen is welkom bij ons. Onze honden vinden het geweldig om andere honden te ontvangen. Dus ook als u een hond heeft, is bij ons overnachten geen enkel probleem. Wilt u graag eens lekker weg, maar wilt u de hond niet in een pension of bij anderen achterlaten? Dan mag Bello gewoon mee! 

De B&B beschikt op de eerste etage over 2 ruime slaapkamers met 2 vides met nog 3 extra slaapplaatsen
Beneden is een aparte zitkamer en een ruime badkamer met ligbad en douche.
En er is ook een Infrarood sauna en veel privacy. Royale locatie met veel groen
Even heerlijk ontspannen in het Brabantse land!

Klik voor meer informatie hier op hun website. 

 

De Hoefstal

  

   

B&B De Hoefstal bevindt zich in het actieve centrum van Asten met in de directe omgeving een ruim aanbod van kunst en cultuur, horeca en winkels.

Het pand waar ze nu een Bed & Breakfast hebben is ooit begonnen als een zogenaamde ‘afhang’ en dat verhaal dateert uit het archief van 1730. Dat is lang geleden. Verschillende bewoners hebben hier zowel een fournituren als speelgoedwinkel gehad, maar de smederij als ambacht voerde hier de boventoon.

Het verhaal van de oude smederij zijn leuk om te schrijven maar een stuk van de historie van dit bijzondere huis kent verhalen van mensen die hier gewoond hebben en ook zijn verhalen en gemeentelijke dossiers vastgelegd bij de lokale heemkundekring in Someren.

De B&B beschikt op de eerste etage over een ruime slaapkamer met een tweepersoonbed en als extra een bedstee voor meer slaapgelegenheid.
Beneden is een badkamer en een aparte toilet. Beneden is ook een zitruimte ter gebruik en bij mooi weer kun je ook heerlijk buiten zitten.

Klik voor meer informatie hier op hun website. 

 

De Zwaantjes

   

   

B&B De Zwaantjes is te vinden in het rustige Someren-Heide, op slechts 4 minuten rijden van Restart-Retouch in het HCO complex in Someren zelf.

Frans en Ine van der Zwaan zijn in 2018, vanuit Eindhoven, verhuisd naar Someren-Heide om hun droom waar te maken.
Ze kochten daar een bungalow met een grote tuin en achterin een garage waar je een B&B van kon maken.

Het huis is helemaal gestript en door Frans weer opnieuw opgebouwd. Toen deze klus geklaard was in 2019 zijn ze begonnen aan de garage, om hier een gastenverblijf van te maken.

Voor natuurliefhebbers is er in de omgeving van alles te doen. Prachtige natuurgebieden met veel bossen, vennen en heide, bijvoorbeeld:
de Strabrechtse Heide, De Pan, het Keelven en nationaal park de Grote Peel.

Voor de golf liefhebbers hebben wij hier een mooie golfbaan De Swinkesche binnen 10 minuten rijden.
Tot ziens in het mooie Brabant.

Klik voor meer informatie hier op hun website.